Posted on: 31 lokakuun, 2018 Posted by: Martti Comments: 0

TCS New York Marathon on taas tulossa ensi vuoden marraskuussa. Kisat järjestetään joka ikisenä vuonna New Yorkissa marraskuun ensimmäinen sunnuntai.

Tapahtuman ympärille on kertynyt runsaasti tapahtumia ja sijaisohjelmaa ja New Yorkiin kannattaakin siis suunnata jo viikko tai kaksi aikaisemmin tunnelmoimaan tulevaa jättimäistä yli viidenkymmenen viidentuhannen osallistujan ja satojen tuhansien, parhaimmillaan jopa kahden miljoonan kannustajan voimin toimivaa yhtä maailman suurinta juoksutapahtumaa. Marathon houkuttelee ihmisiä ympäri maailmaa niin kannustamaan kuin sitten myös kisaamaan ja juoksemaan ja onkin kansainvälisesti hyvinkin tunnettu varsinkin juoksusta ilon ja harrastuksen löytäneiden piirissä. Maailmalla joka kolkassa on kenellä vaan mahdollisuus arvonnan kautta mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Jos ensimmäisellä, toisella tai jopa kolmannellakaan kerralla ei pääsylippua tai tarkemmin juoksijan tarraa arvonnasta ole kuulunut, neljännelle hakukerralla luvataan varma paikka kisasta ja näin ollen osallistumaan pääsee viimeistään neljäntenä vuonna sisään yrittämällä. Kisaa arvostetaan ja rakastetaan niin paljon, että hakijoita pyritään saamaan vuosittain sisään juuri niin paljon kuin tapahtuman järjestäjillä ja New Yorkin kaupungilla on mahdollista ottaa sisään ja vuonna 2019 juoksijoita onkin ennätys määrä. Ennen tapahtumassa pidettiin tarkasti 25 tuhannen osallistujan rajaa, mutta tapahtuman kerätessä suurta mediahuomiota ja kansainvälistä tunnettavuutta koko kaupungille, päätettiin juoksija määrää nostaa ja siitä se onkin vuosien varrella tuplaantunut. Arvonnan lisäksi paikan voi saada juoksijaseuran kautta tai esimerkiksi juoksemalla hyväntekeväisyysjärjestön kustannuksella. Myös ammattilaisille paikkoja tarjotaan kisa menestyksen ja tarpeeksi kokeneen historian mukaisesti, jolloin paikkaa voi suoraan hakea eikä tarvitse osallistumaan arvontaan.

Hyväntekeväisyys-tempaus

Juoksija voi myös vuodelle 2019 lunastaa paikkansa hyväntekeväisyyden kautta ja liittyä Team for Kids ryhmään, jossa juoksijalle luvataan varma paikka juoksuun sekä myös kirjavasti erilaista tukea ja opetusta sekä valmennusta maratonia varten. Tämän lisäksi mukaan ilmoittautuneille tarjotaan varainkeräykseen tarvittavat välineet ja materiaali ja jokainen ohjelmaan liittynyt sitoutuu keräämään varainkeruulla kaksituhatta viisisataa dollaria varoja hyväntekeväisyys organisaatiolle. Myös valmiiksi paikan saaneet voivat ryhtyä varainkerääjäksi ja hyötyä paketista niin, että he saavat ilmaisen valmennuksen sekä paketin muut edut käytettäväkseen ja tällöin tarvittavasta varainkeräyksen takuusummasta heidän tarvitsee kerätä kaksituhatta sata dollaria. Parhaiten varainkeruuta tehneet palkitaan erilaisin VIP-kohteluin ja erilaisin eduin ja palveluiden kera. Hyväntekeväisyys toiminta houkuttelee paljon juoksijoita varsinkin sellaisia, jotka eivät paikkaa saaneet arvonnassa mutta haluavat varta vasten osallistua juuri sinä vuonna juoksuun mukaan. Normaalisti paikka juoksulle maksaa noin kuusi sataa euroa, joten arvonnan kautta paikka on kuitenkin suhteellisen arvokas jos lasketaan myös kalliin kaupungin palvelut, kuljetukset, mahdolliset lentoliput muusta maasta ja kaikkein arvokkaimpana varmastikin huippu hintaiset majoitukset ympäri New Yorkia ja lähialueita.

Hyväntekeväisyys-tempaus

Rising New York Road Runners-järjestö

Hyväntekeväisyys yhteisö on Marathonin perustaja ja kattojärjestön tai enemminkin seuran alajärjestö nimeltään Rising New York Road Runners, joka keskittyy lapsien ja nuorten kasvattamiseen ja apuun juoksun kautta. Järjestöllä on ilmaisia erilaisia projekteja kansainvälisestikin ja varsinkin Yhdysvalloissa niin kouluissa kuin erilaisia koulun jälkeen järjestettäviä kerhotapahtumia ja toimintaa. Järjestöllä on myös ilmaistoimintaa ja ilmaistapahtumia New Yorkissa ja projekteja ympäri Yhdysvaltoja muun muassa liikunta keskuksia. Lukuvuotena 2017-2018 se palveli lähes kahta ja puolta sataa nuorta yli tuhannessa kolmessa sadassa eri kohteessa ja tavoitteena on kasvattaa määrä ensi lukukaudelle. Järjestö pyrkii myös auttamaan ja löytämään urheilulliset tulevaisuuden tähdet, joita järjestö valmentaa kohti ammattilaisuraa. Heillä on myös paljon erilaisia erikoiskursseja liikuntavammaisille lapsille.